Om Chaplins

Om Chaplins

Min resa inom byggbranschen började 2006 då vårt första barn kom. Huset behövde helt enkelt bli större och jag började bygga om och renovera. Det är väl kanske så att en del renoverar en gång och sedan helst aldrig mer. Jag upptäckte istället ett helt nytt intresse och det blev så småningom många fler och större byggprojekt. Genom åren har jag även skapat ett bra nätverk av duktiga hantverkare vilket är en stor trygghet.

2012 köpte vi ett litet hus med totalrenoveringsbehov. Vi byggde på en hel våning och rustade upp hela huset till en riktig pärla. När huset var färdigt var det snart dags igen. 2014 kom Stefan Attefall kom med den briljanta idén att fastighetsägare nu bygglovsfritt kan få uppföra en byggnad på 25 kvm. Då tänkte jag direkt att vi som har stor tomt och plats för ett Attefallshus kan ju enkelt uppföra detta och använda det för gäster och kanske mest för uthyrning. Ett perfekt sätt att både snabbt få igen investeringen och dryga ut hushållskassan.

Jag insåg att det är mycket material och mycket mer än en byggsats från byggvaruhusen som ska uppföras. Ivrig som jag är så ville ju dessutom att det skulle gå fort för att inte missa mina tänkta hyresintäkter. Det var jag då på allvar började sondera marknaden efter en bättre helhetsleverantör.

Den rådande byggboomen gjorde att det var svårt att få kontakt med seriösa leverantörer och även hantverkare, samtidigt som priset var långt över min tänkta budget. Jag började då leta utanför Sverige, framför allt på andra sidan Östersjön, och kom slutligen i kontakt med ett par hustillverkare och presenterade vad jag var ute efter. De kunde leverera ett nyckelfärdigt hus på 3 månader i hög kvalité enligt svensk standard och till ett bra pris.

Det var givetvis mycket spännande att genomföra denna första affär men jag blev mycket belåten med slutresultatet. När attefallshuset stod klart på tomten så tog det inte mer än några dagar som jag hade talat med ett flera hyresgäster som passerat och såg huset och kunde tänka sig compact living.

När sedan ytterligare ett antal personer ville göra samma sak: Att uppföra ett attefallshus för uthyrning så kände att det vore fantastiskt kul att få jobba med detta. Det var där allt startade, det blev en ny vända till Estland till husfabriken för att komma överens om ett partnerupplägg. Sedan dess har jag byggt och levererat snart 10 attefallshus. Utöver attefallshusen kan jag nu även erbjuda garage, familjehus, modulhus, prefabhus villor samt lägenheter (flerfamiljshus) till samma kvalité och med attraktivt pris.

Jag känner mycket väl till alla krångliga moment, frustrationen samt byggångesten man utsätt för när man för första gången ska ge sig in i ett bygge. Jag kan vara bollplank eller ta hand om hela projektet åt mina kunder tills att huset står färdigt, inkopplat och klart.

Tveka inte att kontakta mig gällande ditt bygge!
Charlie Klefborg